INTERVIEUW CHA- IBIZA

Dit keer mocht ik Alisha Staats interviewen van Cha Ibiza. Wat een bijzondere vrouw. Hoe zij in het leven staat spreekt mij enorm aan. Ondanks haar schema zich zelf toch niet verliezen, dicht bij haar zelf gebleven en de mensen om haar heen.
 
Dit zie je ook terug in haar producten, natuurlijk en diervriendelijk. Het interview kwam ook echt recht uit haar hart ze heeft niets voorbereid en ik moet zeggen dat is het allerbeste. Ik voelde dat en zo heb ik het ook zo op papier gezet.
 
Ik neem je even mee in de wereld van Alisha Staats.
Het is toch een meisjes droom wat je nu leeft, een eigen schoenen en accessoires label? Hoe lang liep je al met het idee rond?

Het is begonnen op 8 jarige leeftijd toen mijn zus ( 20 jaar) mij inspireerde zij was erg creatief. Toen begon mijn droom eigenlijk. Ik wist toen al wat ik wilde worden. Vooral toen mijn zus vroeg wat ik wilde worden: Ik antwoordde: “Ik wil ontwerpster worden”. Mijn zus vroeg hoe wil je dat doen? zet eens iets op papier. Ik heb toen mijn eerste ontwerp getekend: een kledingstuk met een tas qua ontwerp op mijn 8e jaar. Het is precies gegaan zoals ik het toen voor me zag. Mijn doel was gelegd. In studeren had ik niet zoveel zin, ik kon het wel goed. Ik ben accountancy gaan doen mbo afgemaakt. Op een gegeven moment ging ik naar Brazilië en daar zag ik een vrouw met tassen en schoenen zij zelf produceerde achter haar winkel. Ik vond dat helemaal te gek, ik was toen 20 jaar. De toon was gezet om mijn droom te verwezenlijken.

Ik ben daarna fashionmanagement gaan studeren, de beste keuze die ik heb gemaakt om onderneemster te worden. Uggs waren toen populair maar dat was totaal niet mijn stijl, ik dacht dat kan beter en ik wou graag iets met laarzen doen en dan voornamelijk met huid. Ik heb een jaar in Marokko geproduceerd de eerste laarzen van geitenhuid werken gemaakt daar is Cha geboren. Inmiddels met 80 verkooppunten in Nederland en bestaat de collectie uit 150 opties  ben ik erg tevreden.Het droom van het 8 jarige meisje is echt uitgekomen!

Wie of wat is jouw grootste inspiratiebron? En kan je ook uitleggen waarom?

Dat is charifa mijn zus die helaas op jonge leeftijd is overleden. Een vrijgevochten, individualistische vrouw die mij op 8 jarige leeftijd inspireerde om mijn droom te volgen. Cha draagt ook haar naam:erg krachtig zodat ik altijd door kan zetten als ik het even niet zie zitten.

Maar ook mezelf zie ik als inspiratiebron omdat in 2 jaar tijd heeft het merk veranderingen gehad en ik daar ik mezelf nog beter leerde kennen . Ik geloof dat inspiratie uit jezelf komt.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Mijn werkweek is heel verschillend. Zoals nu ben ik in Spanje en dan begint de maandag bij de fabrikanten. Samples, materialen controleren of ze alles besteld hebben. Bij leveranciers langsgegaan of alles in orde is. Het moet allemaal kloppen. Ik check het echt keer op keer zodat het perfect is. In Spanje ben ik creatief bezig en aan het besturen. In Nederland is het gericht op de organisatie zoals welke pr, showroom, acties, finance die dingen gebeuren in Nederland. Daar is het echt het ondernemen van Cha. Maar mijn passie ligt meer bij het ontwerpen zoals wanneer ik dus in Spanje ben van niets iets maken. 

Ik werk 6/7 dagen per week ieder ochtend doe ik Chinese gezondheidsoefeningen omdat ik geloof in een heldere geest zodat je elke dag iets nieuws kan opnemen. Mijn dag begint om elke dag om 09.30.

Ik sport 2/3 per week bij Spa zuiver. Verder breng ik mijn vrije tijd door met mijn vrienden die dicht bij staan waar ik mezelf kan zijn hoe ouder je wordt hoe selectiever je wordt. Het moet waardevol zijn.

Wat betekent Cha eigenlijk?

Deze vraag heb ik eerder al beantwoord. Het is de naam van mijn zus.

Heb jij nog adviezen voor vrouwen die (nog) het niet aandurven om hun droom na te leven?

Jouw omgeving moet je supporten dat is stap 1. Dat ze jou niet demotiveren. Maar juist aansporen om het te doen.

Geloven in jezelf weten wie je bent. Waar word je blij van? waar kom je vandaan? Maak een moodboard,maak een beeld van jezelf. Ik heb dat namelijk ook gedaan, voed jezelf daarmee en kijk er elke dag naar. Weet wie je bent. Zo belangrijk om jezelf te blijven. Vooral tegenwoordig vrouwen moeten perfect zijn. Neem een voorbeeld  naar social media hoe vrouwen hun lichaam daar tonen om te laten zijn kijk hoe perfect ik ben. Dat is gewoon niet vol te houden. Praat met mensen die iets voor je kun betekenen zoals coaches bijv. stel je open om te luisteren die er verstand van hebben en het al mee hebben gemaakt stel vragen.

Niet te lang nadenken, ga er voor. Gewoon doen! Maak stapjes elke stap die je maakt kom je dichterbij bij jouw doel.

www.cha-ibiza.com